Aleisa

Aleisa ribalta guzmán

Aleisa Ribalta föddes i Havanna, Kuba 1971. Hon har bott i Sverige sedan 1998 och arbetar som lärare. Dessutom som poet, översättare och kulturarbetare på sin fritid. Hon har publicerat diktsamlingarna Talud och Tablero på spanska. Hennes dikter har översatt till katalanska, engelska och svenska. Hon har deltagit i två antologier av kvinnliga poeter. Aleisa är också ansvarig utgivare för bloggen La Libélula Vaga (www.lalibelulavaga.com)..

INTERNATIONELL POESIFESTIVAL
JÖNKÖPINGS LÄN

2020...


Kära poesivänner!


Vi längtar till POESIFEST 2020 och vill inget hellre än att börja planera för en ännu bättre och mer poetisk festival i september. Det ska bli den tredje i raden och har redan blivit en tradition som vi vill utveckla.

Nu har ju världen drabbats av ett retligt virus som gör det svårt att planera saker och ting. Därför är vi sena med program och medverkande. Men datum är satt och festival ska det bli. Tyvärr har vi fått inställa pilsnerpoesin under våren men det betyder ju inte att man inte kan dricka en pilsner och läsa poesi hemma, även om det är så mycket roligare att göra det tillsammans. Poesin kommer att överleva och det tror vi att världen också kommer att göra.

Vi återkommer med poeter och program så snart det går. Under tiden lägger vi ut bilder och intervjuer från 2019 så att ni inte ska glömma oss. Håll fanan högt!

              En kort historia om tiden


                                 (Med Mr Hawkings tillåtelse,

                               någonstans från ett svart hål)


av fluiderna, ljuset
av storleken, tiden
av krafterna, det gravitationella
av hålen,de svarta
av teorierna, den med strängar
av paradoxen, kattens
av planeterna, vårt
av kropparna, ditt
av flödena, försatsen
av effekterna,resonansen
av stunderna, duvetvilkenjagmenar
av vad vi var, ingenting


jo, universum
är en jätte
vi
en frånstött
tusendel
som ej längre räknas
som är i minnet
och samtidigt

ytterligare en tärning
som Han kastar
för spelandets skull

Situationens dikt

INTERNATIONELL POESIFESTIVAL
JÖNKÖPINGS LÄN

2019