Gaby

INTERNATIONELL POESIFESTIVAL
JÖNKÖPINGS LÄN

2020...


Kära poesivänner!


Vi längtar till POESIFEST 2020 och vill inget hellre än att börja planera för en ännu bättre och mer poetisk festival i september. Det ska bli den tredje i raden och har redan blivit en tradition som vi vill utveckla.

Nu har ju världen drabbats av ett retligt virus som gör det svårt att planera saker och ting. Därför är vi sena med program och medverkande. Men datum är satt och festival ska det bli. Tyvärr har vi fått inställa pilsnerpoesin under våren men det betyder ju inte att man inte kan dricka en pilsner och läsa poesi hemma, även om det är så mycket roligare att göra det tillsammans. Poesin kommer att överleva och det tror vi att världen också kommer att göra.

Vi återkommer med poeter och program så snart det går. Under tiden lägger vi ut bilder och intervjuer från 2019 så att ni inte ska glömma oss. Håll fanan högt!

Gabriella Eftimie

                            kungsfiskaren


Vi kom fram till bron full av män med långa
Objektiv som svarta stack ut ur dimman
Några av dem lyfte sina kameror som liknade
Hägrar med mörka näbbar
De klickade kort, professionellt och försvann
Efter att ha kryssat trofén
Men vi stannade kvar länge,
Höll fast blicken vid det blänkande,
Turkosa strecket,
Tjuvlyssnade på de små vingarna som
fladdrade som dervischernas kjolar.

Gabriella Eftimie föddes i Rumänien 1981. Hon översätter skönlitteratur för barn och vuxna och skriver poesi. Hon har medverkat i
Rumänska Kulturinstitutets workshop med svenska och rumänska poeter år 2009. Hennes dikter har översatts till svenska, tyska,
engelska, ungerska och spanska. Bor sedan 2011 i Malmö där hon arbetar som skönlitterär översättare och lärare.

Situationens dikt

INTERNATIONELL POESIFESTIVAL
JÖNKÖPINGS LÄN

2019