Linda

Lindantonella Solano
INTERNATIONELL POESIFESTIVAL
JÖNKÖPINGS LÄN

2020...


Kära poesivänner!


Vi längtar till POESIFEST 2020 och vill inget hellre än att börja planera för en ännu bättre och mer poetisk festival i september. Det ska bli den tredje i raden och har redan blivit en tradition som vi vill utveckla.

Nu har ju världen drabbats av ett retligt virus som gör det svårt att planera saker och ting. Därför är vi sena med program och medverkande. Men datum är satt och festival ska det bli. Tyvärr har vi fått inställa pilsnerpoesin under våren men det betyder ju inte att man inte kan dricka en pilsner och läsa poesi hemma, även om det är så mycket roligare att göra det tillsammans. Poesin kommer att överleva och det tror vi att världen också kommer att göra.

Vi återkommer med poeter och program så snart det går. Under tiden lägger vi ut bilder och intervjuer från 2019 så att ni inte ska glömma oss. Håll fanan högt!


Lindantonella Solano föddes i Riohacha, Colombia och tillhör ursprungsfolket wayúu, ett av Colombias stora indianfolk. Hon är utbildad psykolog och arbetar nu som skolkurator. Hon har medverkat vid
olika internationella poesifestivaler i Colombia, Nicaragua och Venezuela. Hennes dikter har publicerats i litterära tidskrifter i Spanien, Mexico och USA. Bokförlaget Simon Editor i Jönköping har publicerat en av hennes diktsamlingar på spanska 2016. I hennes lyriska verk finns etthus som rasar. Det är en symbol för att vi missbrukar jordens resurser, både naturen och människorna.


Vi är tidens trasiga fråga.
Rinnande dagar
ödets regnskurar.
Vi faller som snöskred av skuggor,
i gryningen
ner på en lie vid namn mänsklighet.
Tystnaden är en dörr
Genom den syns
en flock papperssvalor
som tar andan
från den sista
människan
När Prometeus bränt ner
myrornas bo
och ögonen trotsigt sågat
igenom ramen
rasar det sista
huset

Situationens dikt

INTERNATIONELL POESIFESTIVAL
JÖNKÖPINGS LÄN

2019