Pandemipoesi

Den 9 maj gjorde vi vår första livesändning på Facebook. Vi saknade våra kvällar på City Hotel men kunde ju inte samla en publik och uppfann det vi kallar för Pandemipoesi. Det blev den första poesikvällen på fyra olika språk och vi fick tittare över hela världen, tack vare vårt stora nätverk. Det gav mersmak. Så vi fortsatte.

Den 13 juni sände vi från ett litet båthus vid Vätterns strand i solsken och vågornas brus så nu är vårt fina innanhav: ”det fångade havet” Vättern känt i nästan hela världen.

Nästa sändning den 4 juli var planerad till havs men vinden drev oss inomhus. Den som var mest ledsen för det var vår specielle gäst författaren och poeten tillika världsomseglaren Gunnar Svensson. Han kom körandes ända från det poetiska landskapet Värmland för att läsa med oss.

Sen ville vi hylla bygdens store poet och författare Alf Henriksson så vi gjorde en Pandemipoesi från hans egen plats vid Esplanaden i Huskvarna den 18 juli. Alf var en sann internationalist och skrev en diktsamling på engelska som vi bland annat läste ur.

Sen tog vi båten ut på ”havet” utanför Huskvarna den 1 augusti där vi läste poesi med 100 meter vatten under oss.

Vi fick en inbjudan från Råslätt att läsa poesi på många språk den 14 augusti och sände då live från en utomhusscen mitt i sommarens värmebölja. Det blev en härlig kväll då vi faktiskt kunde ha en liten publik. Råslätt; vi kommer gärna tillbaka!

Vår sista pandemipoesi innan festivalen sände vi från Kanonberget på Jönköpings stadspark den 5 september. En av sommarens sista vackra, ljusa kvällar. Vi fick besök av Peter Johnsson som skrivit en ny text till Idas sommarvisa: Covidas visa och vi både läste och sjöng.

Efter alla dess mysiga, men ändå lite ensamma, kvällar var det dags att välkomna en publik till POESIFEST, Jönköpings internationella poesifestival den 10 – 12 september. Den första poesifestivalen efter corona!

Tack alla som medverkat vid Pandemipoesi:
Víctor Rojas, Eva Edin, Ceger Hillo, Anette Höglund, Mani Caspian, Ifrah Ali Kirih, Gunnar Svensson, Peter Johnsson och vår filmare Giovanni Rojas

Filmerna finns att se på Facebook