Pepe

INTERNATIONELL POESIFESTIVAL
JÖNKÖPINGS LÄN

2020...


Kära poesivänner!


Vi längtar till POESIFEST 2020 och vill inget hellre än att börja planera för en ännu bättre och mer poetisk festival i september. Det ska bli den tredje i raden och har redan blivit en tradition som vi vill utveckla.

Nu har ju världen drabbats av ett retligt virus som gör det svårt att planera saker och ting. Därför är vi sena med program och medverkande. Men datum är satt och festival ska det bli. Tyvärr har vi fått inställa pilsnerpoesin under våren men det betyder ju inte att man inte kan dricka en pilsner och läsa poesi hemma, även om det är så mycket roligare att göra det tillsammans. Poesin kommer att överleva och det tror vi att världen också kommer att göra.

Vi återkommer med poeter och program så snart det går. Under tiden lägger vi ut bilder och intervjuer från 2019 så att ni inte ska glömma oss. Håll fanan högt!

Pepe Viñoles
Situationens dikt

Pepe Viñoles är konstnär och grafisk formgivare. Han föddes i Melo, Uruguay 1946 och har bott i Sverige sedan 1973. Han studerade bildkonst och pedagogik i Uruguay samt grafisk formgivning och illustration på Konstfack i Stockholm. Pepes Viñoles konstnärliga arbete har ofta varit relaterat till poesi, litteratur, teater och musik. År 1982 skapade han affischen till den stora fest som anordnades i Stockholm när Gabriel García Márquez fick Nobelpriset i litteratur. Han är grafisk formgivare för utgåvorna från Aura Latina, bokförlaget som han grundade tillsammans med poeterna Lasse Söderberg och Angela García. Pepe var samarbetspartner i Malmös Internationella Poesidagar och Världspoesidagen i Malmö. Han har haft såväl separat -som samlingsutställningar i Sverige, Danmark, Frankrike, Belgien, Italien, Spanien, Kuba och Uruguay.

INTERNATIONELL POESIFESTIVAL
JÖNKÖPINGS LÄN

2019