Ron_Ride

Ron Ridell
INTERNATIONELL POESIFESTIVAL
JÖNKÖPINGS LÄN

2020...


Kära poesivänner!


Vi längtar till POESIFEST 2020 och vill inget hellre än att börja planera för en ännu bättre och mer poetisk festival i september. Det ska bli den tredje i raden och har redan blivit en tradition som vi vill utveckla.

Nu har ju världen drabbats av ett retligt virus som gör det svårt att planera saker och ting. Därför är vi sena med program och medverkande. Men datum är satt och festival ska det bli. Tyvärr har vi fått inställa pilsnerpoesin under våren men det betyder ju inte att man inte kan dricka en pilsner och läsa poesi hemma, även om det är så mycket roligare att göra det tillsammans. Poesin kommer att överleva och det tror vi att världen också kommer att göra.

Vi återkommer med poeter och program så snart det går. Under tiden lägger vi ut bilder och intervjuer från 2019 så att ni inte ska glömma oss. Håll fanan högt!

Ron Riddell föddes i Auckland, Nya Zeeland 1949. Han har tidigare arbetat som lärare, bokförläggare och i bokhandel. Han har uppträtt på många kulturfestivaler runt om i världen, i USA, Kanada, Colombia och El Salvador för att nämna några. Han har varit inblandad i flera freds – och kulturprojekt i Latinamerika, USA och Nya Zeeland. Ron har drivit ett poesicafé i Auckland och startat en poesifestival i Wellington, Nya Zeeland. Han är musiker, konstnär och författare till ett antal teaterpjäser och romaner och han har publicerat 21 diktsamlingar. Hans arbeten finns översatta till tyska, franska, japanska, turkiska, arabiska, spanska och svenska.

.

                  När solen skinerNär solen bringar
en vänlig råmande vind
och luften parfymeras
av hembakat bröd
då grönfinkens sång
ger dagen röst
och lämnar mig
i det tomma huset
full av himlens ljus.

Situationens dikt

INTERNATIONELL POESIFESTIVAL
JÖNKÖPINGS LÄN

2019